Επιστροφή σε Οι στόχοι

Αποκατάσταση τραυματισμών

Μήπως βασανίζεσαι από πόνους στη μέση; Στα γόνατα; Στον αυχένα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Συνήθως οι πόνοι προκαλούνται από τραυματικές αιτίες, αλλά μπορεί να είναι και αποτέλεσμα χρόνιας φθοράς. Μερικές φορές είναι συνδυασμός: το πρόβλημα χτιζόταν χρόνο με το χρόνο, κι ένας τραυματισμός ή μια λάθος κίνηση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η παραδοσιακή αντιμετώπιση απαιτεί ξεκούραση και αποχή από τις δραστηριότητες μέχρι να περάσει το πρόβλημα. Άλλες προσεγγίσεις περιλαμβάνουν παυσίπονα φάρμακα, μασάζ, φυσιοθεραπείες. Κι όλα αυτά δουλεύουν, ως ένα βαθμό. Ανακουφίζεσαι από τον πόνο και η ζωή συνεχίζεται κανονικά… μέχρι την επόμενη φορά που θα πονέσεις.

Πως θα λύσεις το πρόβλημα μόνιμα

Αν μια βρύση στο σπίτι σου στάζει, και κάθε φορά που πλημμυρίζει η κουζίνα την αδειάζεις από τα νερά, δε λύνεις το πρόβλημα: το αναβάλλεις. Η μόνη πραγματική λύση είναι να επισκευάσεις την βρύση που στάζει.

Να εστιάσεις δηλαδή στην πηγή του προβλήματος, και όχι στο αποτέλεσμα!

Στο WOLFit κάνουμε ακριβώς αυτό. Αν υπάρχουν τραυματισμοί, ξεκινάμε με χειρισμούς αποκατάστασης όπως το μασάζ και η κινησιοθεραπεία, και στη συνέχεια εστιάζουμε στην ενδυνάμωση της άρθρωσης για να τη θωρακίσουμε απέναντι σε μελλοντικούς τραυματισμούς!